duminică, 15 martie 2009

Piți - Coca

Știu că știți despre ce-i vorba. Despre pițipoance și cocalari, cel mai tare subiect la ora actuală, opusul ascetismului, despre persoane mondene, care apar la televizor, pe cocalari.com și/sau pe pitzipoanca.org (la excepția masculină).

Da domnii mei, vedete în adevăratul sens al cuvântului, persoane fără de care nu am putea să râdem dimineața când stăm pe budă și ne citim ziarul, persoane care au reușit să înfrângă penibilul ducându-l pe culmi nebănuite, persoane cărora ar trebui să le cadă un gabion în cap când fac băieții de la Pompieri diguri. Cum îi recunoaștem? Cum îi evităm? Cum să ajungem ca ei? Răspunsurile le găsim mai jos.

1. Pițipoanca este de-obicei o persoană de sex feminin. Aceasta umblă intotdeauna în haită si caută „băeți de băeți” cu Bemveuri, Merțane, și alte autovehicule în care acestea s-ar putea instala cu ușurință.
2. În rândul selecției naturale a acestui specimen fascinant intră și categoria „proști da' bunoci”. Această specie de bărbați este cunoscută sub numele de jmenari, jmekeri, sau pur și simplu strutzi. Denumirea științifică : cretinus urbanus șmenarus.
3. Pițipoancele dețin o gamă variată de vopsele de camuflaj, folosite în războiul sexelor. Acestea variază de la dermatograf (se spune că sunt autoarele tuturor picturilor rupestre), fond de ten (pentru a induce victima în eroare, convingând-o că tenul ei are acea culoare, aceasta devenind astfel vulnerabilă in fața atacurilor „dă thalent”) , până la abonamente la solar, agenții de modă sau chiar părinți „cu firmă”.
4. Pițipoancele au o singură regulă, și anume, CÂT MAI MULTĂ PLASTICITATE ȘI THALENT, CÂT MAI PUȚINĂ EDUCAȚIE ȘI CÂT MAI PUȚINI NEURONI. Într-un fel e adevărat, pentru ce ai nevoie de neuroni când ai thalent?
5. Piți de-obicei folosește Hi5 pentru a-și etala noile achiziții prin format .jpg, uploadate pe acest site obscur. Și dorește să fie răsplătită de către public cu premii virtuale, care constă in aprecieri textuale care să confirme valoarea pozei respective. Piți trebuie să fie mereu pe fază pentru poze, deoarece acestea au un mare impact asupra personalității ei complexe, fiind decisive asupra stării acesteia.
6. Locațiile trebuie să fie atent alese, nicidecum studiouri profesioniste, ci doar o cameră cu „cât mai mulți megapixăli” și locația parcă e ca și aleasă. Locațiile propriu-zise sunt veceuri în Banbu, sau Bamboo (habar n-am cum se scrie), cluburi cochete, sau în fața scării când sparg semințe la nas.
7. Pe Hi5 descrierile pozelor trebuie să fie atent alese, de la Einstein pâna la Gandhi trebuie folosite toate, epuizate. Chiar și aforismele sunt binevenite, aici mă refer la cele de pe site-uri de specialitate. Unghiurile pot fi schimbate, dar doar cu câteva grade, altfel unde-i farmecu'.
8. Pițipoancele sunt fenomentale, și au valoare.
Denumire științifică : pitziponcus urbanus talentatus.















Cocalarul e, la fel, un specimen foarte fascinant, dar spre deosebire de piți (așa-i poreclită de savanți) , acesta se împarte în mai multe categorii.

1. Cocalarul thalentat (cocalarus talentatus imbecilus)
Acesta poate supraviețui în orice mediu, fiind foarte important pentru contribuția sa la poluarea olfactivă si auditivă a mediului urban sau rural. Acesta dispune de o freză doar puțin gelată, de prost gust, care să-l facă să se remarce în rândul semenilor săi. Are un talent pentru poezie, inscripționându-și pozele de pe Hi5 cu opere proprii.
Poate fi recunoscut pe stradă purtând haine cu inscripții gen Puta Madre, D&G, ochelari de soare, șlapi sau sandale, depinzând de anotimp, sau ciocate. Limbajul acestor creaturi este limitat, având puține cuvinte cheie : curvă, Guță, bani, Florin Salam, Pumnii mei minte nu are, dușmani, valoare. Îi puteți întâlni pe stradă ascultând la telefonul mobil sunete la maxim, de preferință manele (un subgen de muzică primitivă).














2. Regele cocalar (cocalarus rex)
Conduce haita de cocalari, același comportament, valoare mai mare, de preferință mai mult haur, cel mai înalt în ierarhia cocalarească.



















3. Cocalarul frezat (strutzus urbanus placus lungitus parus minimalus tektronicus)
Struțul, o pasăre din Africa ... Nu, am greșit articolul. Un nou subgen de cocalar, poate cel mai complex, prezintă un narcisism ieșit din comun, are un limbaj complex, considerându-se „c-el m-ai moomooshell”. Acesta are un ritual vechi, acela de a-și întinde părul cu placa, folosind o substanță cu extracte din fecale de porc, care se numește „ciarăăă deh păr”. Aceștia sunt înconjurați de o aură de mister, umblând doar în haită chiar și când merg la budă, desigur, pentru a face poze, nu pentru satisfacerea nevoilor fiziologice.




















Voi prezenta mai în detaliu speciile în curând, momentan tre' să trag un pui de somn ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu